recept: Svéd gombasaláta, Kifőzde
Svéd gombasaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gomba,
15 dkg vöröshagyma,
2 ek olaj,
3 evőkanál paradicsompüré,
1 citrom,
5 cl fehér bor,
fél csomó petrezselyemzöld,
só, őrölt fehérbors, babérlevél



A gombát váltott vízben többször alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, majd a paradicsompürét.
Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Pikáns ízét a fehér bor és egy kevés citromlé mértéktartó használatával adjuk meg.
Addig pároljuk, amíg a gomba felesleges leve el nem fő.
A tűzről levéve lehűtjük, és hidegen tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés egy változata.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.14. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:04:36 - 2.22)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez