Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg gomba, 15 dkg vöröshagyma, 2 ek olaj, 3 evőkanál paradicsompüré, 1 citrom, 5 cl fehér bor, fél csomó petrezselyemzöld, só, őrölt fehérbors, babérlevél |
A gombát váltott vízben többször alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, majd a paradicsompürét. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Pikáns ízét a fehér bor és egy kevés citromlé mértéktartó használatával adjuk meg. Addig pároljuk, amíg a gomba felesleges leve el nem fő. A tűzről levéve lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |